Domein Vin du Tsar

Vin du Tsar

Eerst een beetje geschiedenis …

Reeds sinds begin vorige eeuw was er een klein grondgebied dat zeer grote kwaliteitswijnen produceerde on der  de naam ‘Vin de Thézac-Perricard’.

In de loop van de tijd heeft het boeket van deze wijn, dat gelijktijdig krachtig en fijn is, illustere kenners verleid, zoals Napoleon  III en President Fallières.  Deze president was een fervent verdediger van de regionale gastronomie.  Hij twijfelde niet om aan zijn genodigden, waaronder de Tsar Nicolas II van Rusland, deze producten en wijnen aan te bieden.  Bekoord door deze wijn, plaatste de Tsar onmiddellijk een belangrijke bestelling !  In die tijd had deze bestelling zeer veel weerklank in Frankrijk en zo werd de ‘Vin de Thézac-Perricard’ de wijn die de Tsar wilde en dus de ‘Vin du Tsar’ genoemd.

De meest gastronomische criticasters zijn verleid door deze ‘Vin du Tsar’ en vinden deze “aangenaam en verleidelijk” !

Uniek in zijn genre, tekent de ‘Vin du Tsar’ voor zijn eigen persoonlijkheid, mede dankzij zijn glorieus verleden. Doordrenkt door deze krachtige geschiedenis, mag men ook nu nog steeds een wijn verwachten van uitzonderlijke kwaliteit.

Sinds 1980 hebben een aantal gepassioneerde wijnboeren, de ‘Vignerons de Thézac-Perricard’  doen herrijzen op deze rotsachtige ondergrond op het plateau van Causses. Vandaag zijn ze fier u hun prestigieuze gamma van wijnen te kunnen presenteren. 

Wijnen die uw tafel kunnen tronen !

Rosé :
Uit hun gamma bieden wij u de ‘Vin du Tsar - Rosé des Pierres’ aan.  Dit is een lichte en fruitige rosé.

 Rood :
In  het gamma rode wijnen hebben we de
-      ‘Vin du Tsar – Tradition’ : een rode wijn met een briljante rok, oprecht in de neus met  het typische parfum van de Malbec druif.  Het is een makkelijk te drinken wijn, rond en soepel in de mond.
-      ‘Vin du Tsar – Bouquet’ : deze wijn is het resultaat van  de beste oogsten.  Hij drukt krachtige aroma’s van bloemen  en hooidie hem een grote finesse geven.
-      ‘Vin du Tsar – Cuvée du Millenaire’ : deze cuvée heeft 10 tot 12 maanden gerijpt op eiken vaten.  Deze wijn werd in 1988 gelanceerd naar aanleiding van de 1.000-jarige Christening van Rusland door de grote Prins Vladimir (988-1988).  Deze wijn is steviger en  bevestigt de taninnes  met een fijne vanille smaak.

De wijnranken zijn Merlot- en Malbec-ranken (ook wel Cot genoemd).  Het zijn kleine wijngaarden met in totaal een oppervlakte van 40 hectare.

Andere domeinen: